"Alapjában véve minden mű csekély, ha a végtelent nézzük; az számít, amit magunkból: szeretetünkből, jóindulatunkból beleviszünk."
Brunszvik Teréz


2011. december 15., csütörtök

Reggeli buszfantáziák

Reggeli buszutazásunk során, míg az óvodához eljutunk, mesekitaláltósat játszunk. Valamelyikünk elkezdi, egyszer volt hol nem volt ... egy kisegér, egy varázsló, egy szegény ember, és aki eszünkbe jut. A rövid részleteket, eseményeket váltakozva mondjuk, egyikünk majd másikunk fantáziájából külön-külön, mégis együtt teremtjük a történetet eggyé. Érdekes reggeli szövevényt szövünk (kicsit néha álomszerűt, közel az éjszakához), s mire odaérünk az ovi bejáratához, igyekszem lekerekíteni a történetet.
Ma valahogy sehogy sem akart lekerekedni, mert egy varázslóról és egérkéből lett tanoncáról volt, szó, akik láthatatlanná váltak és nem ismerték a varázsigét, amivel visszaváltozhatnának.


- Akkor ezt holnap majd folytatjuk, jó? - kérdeztem. - És mivel egy hősattól hős, hogy van célja, akkor a varázslók azért induljanak el, hogy megtudják a láthatatlanságot feloldó varázsigét.
- De nem, nem, segítsenek mindenkin! - volt a hozzátoldás.
- Igen, kell a cél is, és közben pedig segítenek mindenkin. - Szedtük össze az ötleteket, és adtunk új szempontot holnapi mesénkhez.


- Igen, mert a mesékben is mindig így van: elindul a hős és közben segít mindenkinek, akivel találkozik. - mondta Gergő, és már sorolta is a meséket, amik eszébe jutottak.


Folytatjuk a jótetteket is a haladást is a cél felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése